KONTAKT

O Nas

O Nas

Jesteśmy podlaską grupą producentów rolnych, zajmująca się produkcją pierwotną jak i przetwórstwem, która powstała z myślą o stworzeniu krótkiego łańcucha dostaw poprzez wspólna sprzedaż prowadzona pod wspólnym logiem. Ser z Miodem oferuje Państwu:

naturalne miody z własnej pasieki

pyłek i pierzgę pszczelą

przepyszne sery podpuszczkowe

Dbałość o jak najwyższą jakość produktu to nasz priorytet. Wychodzimy naprzeciw Państwa oczekiwaniom, tak aby świeże produkty, które oferuje nasza grupa trafiały bezpośrednio do konsumentów finalnych tworząc tym samym krótki łańcuch dostaw, czyli tzw. rolnik-konsument. Pragniemy, aby oferowane przez nas produkty dotarły do Państwa w jak najkrótszym czasie oraz jak najwyższej jakości.

Dariusz Michalski
"Pasieka Pod Wierzbami"

Pszczołami zajmuję się od ośmiu lat. Pszczelarstwem zarazili mnie serdeczni koledzy z pracy również
pszczelarze. Wyposażony w trzy pszczele rodziny zdobywałem wiedzę pod ich okiem w międzyczasie zaczytując się literaturą pszczelarską. Początki wspominam jako bardzo trudne i bolesne. Obecnie moja pasieka liczy 60 rodzin a w pracę przy jej obsłudze zaangażowana jest cała rodzina. Prowadzę tradycyjną, stacjonarną gospodarkę pasieczną, cała pasieka podzielona jest na kilka mniejszych które rozlokowane  są na terenie czystego ekologicznie województwa podlaskiego. Pozyskujemy miody od wiosennego wielokwiatowego do lipowego. Poławiamy również pyłek pszczeli i propolis. Za jeden z głównych celów postawiliśmy sobie propagowanie produktów pszczelich takich jak pyłek pszczeli lub propolis. 

Pszczelarstwo to także dbanie o bazę pożytkową pszczół, sadzimy rodzime miododajne drzewa oraz wiosną wysiewamy nasiona roślin i kwiatów miododajnych zebrane latem minionego roku. 

Spożywanie produktów pszczelich od pszczelarza pomoże nam zachować formę i cieszyć się długim zdrowym życiem.

Paweł Ciborowski
"Pasieka Złoty Plaster"

Pasieka została założona w roku 2017. Stacjonuje na terenie gminy Wysokie Mazowieckie. Z roku na rok staramy się rozwijać, dbamy o jakość naszego miodu poprzez staranną obsługę rodzin pszczelich oraz zapewnienie dostatniej i dość urozmaiconej bazy pożytkowej. Posiadamy w ofercie miody miody różnych odmian min. rzepakowy, wielokwiatowy oraz z terenów leśnych. Asortyment pasieki został poszerzony o pyłek pszczeli oraz pierzgę. Wszelkie produkty pszczele są bardzo zdrowe i przede wszystkim smaczne. 

Zachęcamy do spożywania tych produktów oraz zapoznania się ze zdrowotnymi oddziaływaniami ich na odporność i zdrowie naszego organizmu...

Jarosław Radomski
GR

W mojej rodzinie pszczelarstwo jest kultywowane od pokoleń. Pasieka liczyła kiedyś kilkanaście rodzin, rozrosła się do prawie 200 uli, stacjonujących w kilku stałych miejscach, jak i również pasieki wędrownej bazującej na specjalistycznych z nadstawkami przystosowanymi do uli wielkopolskich. Brak przemysłu, wysoki poziom zalesienia, czyste powietrze to dodatkowy atut naszego podlaskiego regionu. Pozyskuję dodatkowo propolis i pierzgę, zapraszam.

Jerzy Stiepanow
GR

Ser w naszych domach odgrywa kluczową rolę, jest produktem bogatym w białko witaminy i tłuszcze. Warto więc zadbać o to by był to ser najwyższej jakości i tutaj z pomocą przychodzimy my i nasza serowarnia.
Stawiając na całkowity naturalizm oraz ekologie nasze sery są wytwarzane domowymi sposobami, bez używania konserwantów czy barwników. Sery wytwarzamy z mleka krowiego i są to głównie sery białe
podpuszczkowe naturalne oraz z ziołami lub dodatkami, twarogi, sery dojrzewające, sery wędzone ponadto
w ofercie mamy również śmietanę, masło i jogurty. 

Początki naszego rodzinnego gospodarstwa sięgają lat 50 ubiegłego wieku. Od zawsze było to gospodarstwo nastawione na wytwarzanie mleka. Dziesiątki lat doświadczenia przekazywanego z pokolenia na pokolenie oraz zamiłowania do pracy ze zwierzętami pozwoliły na doprowadzenie produkcji do perfekcji - oczywiście naturalnymi sposobami co potwierdzają badania jakości i przyznana klasa EXTRA mleka. Zwierzęta są karmione wyłącznie trawą z własnych pastwisk niezasilanych nawozami a także paszą z ziaren z własnych pól dzięki czemu mają Państwo pewność że są to całkowicie ekologiczne i przede wszystkim zdrowe produkty.

Grzegorz Sokołowski
"Mikołajowa Pasieka"

„Mikołajowa pasieka” jest pasieką z tradycjami, prowadzoną z zamiłowaniem przez 3 pokolenia. Opiekunami pasieki są członkowie rodu. Od lat 60-tych zrzeszona w Polskim Związku Pszczelarskim. Prowadzona jest w naturalnym środowisku - w tym
na obszarach objętych programem ochrony przyrody Natura 2000.

W ofercie znajdziemy miody wielokwiatowe oraz gatunkowe otrzymywane z: gryki, lipy, spadzi oraz facelii. Decydującym walorem naszego miodu jest jakość, która wyraża się przede wszystkim pochodzeniem miodu z czystych ekologicznie łąk i terenów roślin dziko rosnących. Wiekowy, ortodoksyjny sposób pozyskiwania i przechowywania miodu, mający wymiar duchowy, połączony z przyjemnością obcowania z przyrodą sprawia, że wartość otrzymanego surowca jest unikatowa.